תירס

הכי כיף לדעת שיש לנו קלחי תירס טריים כמעט לאורך כל השנה.

את התירס שלנו מגדלים בכל רחבי ישראל. ברמת הגולן, בנגב, בעמק ובהר.

מגוון זני התירס שלנו כולל זנים כגון "האוויטה", "הרויאלטי" ה"סופר סוויט", "התירס הלבן" ואחרים.

הוא אחד מהגידולים הנפוצים ביותר בעולם ומהמזונות האהובים ביותר על ילדים ומבוגרים כאחד.

התירס שייך למשפחת הדגנים כמו חיטה או שיבולת שועל.

כאמור, כמו רוב הדגנים, תירס מורכב בעיקר מפחמימות. לפי נתוני משרד החקלאות האמריקאי (USDA) קלח תירס בינוני מבושל ששוקל כמאה גרם מכיל כ-100 קלוריות וכ-21 גרם פחמימות.

קלח בינוני של תירס רגיל מכיל גם כמות סבירה של סיבים תזונתיים המצויים בעיקר בקליפת התירס – 2.5 גרם סיבים תזונתיים. מדובר ב-10% מצריכת הסיבים היומית המומלצת. לשם השוואה לפי נתוני משרד החקלאות האמריקאי פרוסת לחם שיפון או פרוסת לחם מחיטה מלאה מכילה 1.9 גרם סיבים.

תירס גם מהווה מקור לוויטמינים מקבוצת B המעורבים בתהליכים חשובים בגוף, לרבות תהליכי הפקת האנרגיה, ובייחוד חומצה פולית (24 מיקרוגרם בקלח בינוני) – שמסייעת למניעת מומים מולדים ולכן חשובה לנשים בגיל הפריון ותורמת גם להפחתת רמות ההומוציסטאין בדם, מה שעשוי לסייע בהפחתת הסיכון למחלות לב וכלי דם וכן להפחתת הסיכון לסרטן ועשויה לסייע בשמירה על תפקוד המוח ועל חוזק העצם.

כמו כן, תירס מכיל מספר מינרלים ובעיקר כמויות נאות של אשלגן – 225 מ"ג לקלח בינוני. אשלגן הוא מינרל הכרחי לתפקוד תקין של כל תאי, רקמות ואיברי הגוף. לאשלגן תפקיד בהולכה עצבית, בהתכווצות שרירים ובעיכול תקין והוא מסייע בהפחתת לחץ דם ומחלות לב וכלי דם.

תירס מכיל גם מספר רכיבים הפועלים כנוגדי חמצון החשובים במיוחד לבריאות העין ונקשרו גם להגנה מפני מחלות לב.

טעמו של התירס אהוב על ידי ילדים ומבוגרים כאחד, נוח לאכול אותו וקל לקחת אותו לפיקניקים, טיולים או מסיבות, לכן הוא יכול בקלות להוות תחליף בריא לחטיפים מעובדים או מזון מהיר כמו בייגלה או בורקסים.

אז פשוט תזרקו לסיר של מים חמים ותוך 7 דקות לרשותכם התירס הכי טעים שיש.

מתכונים עם תירס

עוד פירות